Browse Month by Marzec 2017
Food Photography

Scallops

Wg Gordona Ramseya

  • 8 przegrzebków ząbek czosnku
  •  5 g natki pietruszki 
  • pół łyżeczki soku z cytryny
  • 4 łyżki oliwy sól i pieprz 

Sposób przygotowania: Przegrzebki należy otworzyć nożem. Mięso wyjąć z muszli, oczyścić i dokładnie opłukać. Muszle odłożyć. Czosnek tzreba obrać i następnie posiekać. Natkę pietruszki umyć i posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę. Włożyć przegrzebki, czosnek i pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uwaga, przegrzebki należy smażyć bez przykrycia na umiarkowanym ogniu przez ok. minutę z każdej strony. Muszle umyć i na nich ułożyć przegrzebki włożyć do muszli. Można skropić sokiem z cytryny. Przegrzebki należy podawać od razu, gdy są gorące.